Alfa - program za upravljanje biblioteke elektronskih knjiga na računaru


Ako imate puno e-knjiga, program za upravljanje tim e-knjigama (kao što je Alfa Ebooks Manager) će vam dobro doći. Dostupan je na srpskom, hrvatskom i slovenačkom jeziku i ima najlakši za korištenje i lep interfejs.

program za upravljanje biblioteke

Ako samo čitate i sakupljate umjetničke knjige, ovaj program će vam pomoći da dobijete vizualni prikaz vaše biblioteke. Vidjet ćete koje ste knjige već pročitali i moći ćete lakše odabrati sljedeću knjigu koju ćete čitati. Možete pogledati svoje knjige po svom omiljenom autoru, žanru, kreirati ocjene knjiga. Osim toga, sigurno će vam se svidjeti 3D modeli knjiga zbog kojih se osjećate kao da u rukama držite pravu papirnatu knjigu.

Ako ste student, nastavnik, naučnik, programer i svakodnevno radite sa velikim brojem knjiga, jednostavno vam je potreban takav program da brzo pronađete pravu knjigu, kopirate informacije iz nje sa linkom do knjige i autora.Kreiranje elektronske biblioteke na računaru

Koristeći program Alfa Ebooks Manager, kreiranje elektronske biblioteke je vrlo jednostavno. Potrebno je samo nekoliko minuta.

Jednostavno odredite direktorij u kojem su pohranjeni fajlovi vaših knjiga, Alfa skenira fajlove i iz njih izvlači korice i metapodatke (autor, izdavač, godina izdanja, žanr...). Sve ove informacije se pohranjuju u bazi podataka.

Ako imate biblioteku papirnatih knjiga, možete koristiti našu Android aplikaciju za skeniranje ISBN koda na koricama knjige kako biste digitalizirali knjige.

Sve informacije koje nedostaju mogu se brzo preuzeti sa interneta - sa stranica za knjige kao što su Amazon ili Google Books.

Čitanje e-knjiga na računaru ili e-čitaču

Alfa Ebooks Manager sadrži ugrađeni čitač e-knjiga, tako da možete brzo otvoriti knjigu, pronaći i kopirati tekst koji vam je potreban. Ovo je veoma zgodno za one korisnike koji rade sa naučnim knjigama.

>Čitanje e-knjiga na računaru

Ako čitate umjetničke knjige na Kindle ili drugim e-čitačima, možete naići na problem da čitač ne podržava određeni format datoteke (FB2, Epub, PDF, MOBI). Alfa može konvertovati formate e-knjiga, urediti korice i metapodatke kako bi knjiga izgledala lijepo i ispravno na e-čitaču.

Radi praktičnosti, pored ugrađenog čitača, napravili smo poseban Alfareader koji se može brzo otvoriti bez preuzimanja cijele biblioteke.

Upravljanje audio knjigama na računaru

Alfa Ebooks Manager dobro podržava popularne formate audio knjiga (MP3, M4B). Lijepo su izloženi na polici za knjige kao diskovi i otvoreni u ugrađenom audio playeru. Pored toga, Alfa može raditi sa audio knjigama koje se sastoje od velikog broja mp3 fajlova.

Recenzija kupaca

Alfa Ebooks Manager - Odličan proizvod i odlična podrška
Vaš program je odličan! Zaista je lako kao što kažete da jeste! Koristim ga kod kuće za ličnu kolekciju. Posebno volim 3D knjigu. Nastavite sa odličnim radom momci!
Đuro Matijević - Rating: 4.9 -
Rated 4.5/5 based on 11 customer reviews